Importeren jullie stevia zelf?

Ja, wij importeren de stevia zelf in grote hoeveelheden en laten dit in Nederland herverpakking geschikt voor de Nederlandse markt. De Stevia Tabletjes worden in Duitsland geproduceert.

Is Stevia geschikt om mee te bakken/koken?

Stevia is uitermate geschikt om meet te bakken. Stevia is thermostabiel tot ongeveer 200 graden Celcius en heeft daardoor wat betreft het gebruik ongeveer dezelfde eigenschappen als suiker.

 Er zijn echter 2 uitzonderingen:

 Cake – Suiker is in cakemeel een onderdeel van het biochemisch process dat zorgt voor het rijzen van het deeg. Zonder suiker rijst het deeg dus niet. Een cake kan met stevia gebakken worden alleen moet dat zelfrijzend bakmeel worden gebruikt.

Jams, compotes en siropen – Suiker zorgt voor een langere conserveringstijd in deze producten. Indien er stevia gebruikt wordt zijn deze producten aanzienlijk korter houdbaar. Het is dus wel mogelijk deze producten te bereiden echter is de houdbaarheid slechts 2 weken (in de koelkast).

Is Stevia geschikt voor diabetci?

Stevia is uitermate geschikt voor diabetici!

Is Stevia verboden?

Stevia is door de Europe Commissie heeft in Europa stevia goedgekeurd voor consumptive. Dat wil zeggen dat dit probleemloos in voedingswaren en dranken mag worden toegepast.

Wat is de levertijd?

Alle stevia producten worden uit voorraad geleverd. Wij versturen alle bestellingen die voor 17:00 geplaatst zijn nog op dezelfde dag. Dat betekent in de meeste gevallen dat de stevia bestelling de volgende dag al geleverd wordt.

Leveringen naar België kunnen een dag langer duren doordat wij vesturen vanuit Nederland

Wat is de maximale dagelijkse hoeveelheid?

Er is nog geen dagelijkse maximale hoeveelheid vastgesteld. In Amerika is het product al wat langer goedgekeurd en is deze maximale hoeveel vastgesteld op 625 mg pure Stevia

Wat is Erythritol?

Erythritol wordt gewonnen uit plantaardige suikers, onder andere uit fruit en gegist voedsel. De suikers worden gemengd met water, gefermenteerd en gekristalliseerd. Na het zuiveren blijven er geen fruitsuikers of gist achter. Erythritol wordt gebruikt als draagstof in SteviJa Kristal en geeft de kristalvormige structuur. Erythritol bevat bijna geen calorieën (20 kcal/100gr. tegenover 400 kcal/100gr. suiker), beïnvloedt de bloedglucose niet en veroorzaakt geen cariës.

Wat zijn de nadelen van Stevia?

Er zijn geen onderzoeken bekend waar nadelen van stevia uit naar voren zijn gekomen.

Wat zijn de verhoudingen suiker – stevia?

De verhoudingen in onderstaande tabel zijn gebaseerd op de stevia producten die wij aanbieden in onze webshop

Hoeveelheid suiker

Stevia extract poeder

Stevia poeder

1 kopje

1 theelepel

1 kopje

1 eetlepel

¼ theelepel

1 eetlepel

1 theelepel

1  mespuntje

1/16 theelepel

1 theelepel